2024-2 Managing it all

Mijn focus weer vinden in het midden van al die chaos van het vorige jaar was lastig. Er moest van alles geregeld worden voor het overleiden van mijn vader, de dansschool moest natuurlijk blijven runnen, er moest een nieuwe locatie komen in Den Haag, lesprogramma’s bijhouden, docenten aansturen, en er stonden al allemaal weekend boekingen gepland, plus daarnaast een actief klein mannetje met zijn eigen ritme, slapeloze nachten, en mijn wens om ook echt tijd voor hem te kunnen maken.

Pfoe, zelfs als ik het zo schrijf denk ik: het was misschien ook wel best veel. Maar op dat moment was het gewoon door gaan, vooral niet te veel bij stil staan. En gewoon door. Maar, wat ben ik mezelf keihard tegen gekomen! Het ging eigenlijk gewoon niet, en dat uitte zich onder andere in mijn gezondheid. Mijn lichaam zette er een grote stop op. Voor het eerst ooit een boeking moeten cancellen omdat ik gewoon niets meer kon.

Op zoek naar een nieuwe balans

Nu kan ik er op terugkijken en om lachen. Waar was ik mee bezig? Maar dat komt vooral door de mensen om ons heen, en de support van een coach. Het was voor mij de eerste keer werken met een coach, en het feit dat daar ook tijd voor gemaakt moest worden voelde eerst best moeilijk. Want die tijd kon ik ook gewoon werken..

Maar wat was het een eye-opening ervaring. Door de gesprekken met haar kon ik alles veel beter in perspectief plaatsen. Focuspunten kiezen, en daar dan ook vol voor gaan. Wat vind ik nou echt belangrijk, en waar ben ik naar op zoek. Maar dan ook kritisch kijken naar of dat matcht met waar ik mijn tijd/energie/stress/aandacht in stop. We behandelden niet persé iets wat ik zelf niet wist of kon bedenken, of al niet zo vaak online had gelezen. Maar wat was het fijn om hier met iemand samen mee aan de slag te gaan. En iemand die mij een spiegel voor kon houden, die er stukje verder van af staat.

Is het dan nu allemaal perfect, opgelost en allemaal makkelijk?

Nee, natuurlijk niet. Het blijft zoeken. Maar ik heb wel echt weer mijn drive gevonden. Mijn balans.
We hebben 3 dagen in de week dat Railey naar de opvang gaat, en die dagen ga ik ook vroeg naar kantoor en keihard aan de slag! Heerlijk. Full focus. Ik start de ochtend met een grote pot thee, en het maken van mijn to-do lijst. Op papier, zodat ik ook echt kan afsstrepen. Want dat is toch wel het fijnste gevoel, iets kunnen afstrepen. Dat het gedaan is!

En dan 2 avonden in de week geef ik nog dansles in Rijswijk op onze locatie. Daar laad ik echt van op, al kan ik er soms echt even tegenop kijken omdat ik 100 andere dingen te doen heb. Of omdat Railey liever niet met oppas mee gaat. Maar na de les heb ik eigenlijk altijd meer energie dan ik mee startte. Dit blijft toch wel echt iets waar ik van geniet: lesgeven en connecten met iedereen op de dansschool. En dan mijn persoonlijke favoriet, is ook wel echt de docenten training die nu net gestart is op de Donderdagen. Bouwen aan de toekomst van Bachata Passion door nieuwe top docenten op te leiden!

En dan de avonden thuis met Railey, zijn ook gewoon echt voor Railey. Samen spelen, boekje lezen, of gewoon lekker op de bank Netflix kijken. Grappig genoeg klinkt dit nu heel relaxt, maar zijn dit de zwaardere avonden vergeleken met het lesgeven. Ik val vaak samen met hem inslaap bij het naar bed brengen, maar dat is eigenlijk ook wel weer heerlijk dat dat kan!

Uitdagende weg

Deze balans werkt voor mij goed. Ik krijg er weer beetje rust van in mijn hoofd, haal er energie uit, en geniet van het combineren van beiden kanten van mijzelf. Het was een uitdagende weg, maar ik heb geleerd om mijn prioriteiten helder te krijgen. Het combineren van mijn rol als moeder en ondernemer blijft zoeken naar balans!

Super leuk dat je helemaal tot hier weer hebt gelezen.

Dankjewel voor het lezen van mijn verhaal en deel te zijn van al mijn ontwikkelingen. Ik hoop dat het je inspireert en helpt om ook jouw eigen balans te vinden. Ik ben benieuwd of je je ergens in herkent! Ik hoor heel graag van je!

with lots of love & passion,

Steffie

Verder lezen? Mijn laatste blog artikelen: